Pas på dine vindmøller, når lynet slår ned

Har du råd til at lade lynnedslag lukke dine vindmøller ned?

Når vindmøller bliver højere og højere, og bladene tilsvarende længere, er det mere og mere sandsynligt, at lynet rammer knivspidserne. Afhængig af placering, topografi, vejrforhold og tårnhøjde kan den samme vindmølle faktisk blive ramt af lynet mere end 25 gange om året.

Samtidig har innovation i vindmølleindustrien i de senere år ført til en markant stigning i risikoen for nedlukning og kostbare skader som følge af et lynnedslag. Blandt årsagerne hertil er den stigende brug af kulfiber i knive, kombineret med det faktum, at det bliver mere og mere almindeligt at passe knive til elektriske installationer såsom afisningssystemer, lys, sensorer og kommunikationssystemer. Komponenter af denne art øger risikoen for lynnedslag – og kan selv lide skade af de overordentlig stærke elektromagnetiske felter, der genereres, når lynnedslagene rammer.

Læs mere på poly-tech.dk

Komplekse udfordringer

Udfordringen med at håndtere et lynnedslag er utroligt kompleks og kræver et tæt samspil mellem en række forskellige discipliner. Lyn som et fysisk fænomen er primært elektrisk, mens den mekaniske løsning består af begge komponenter, der leder elektricitet og isoleringsmaterialer.

Essensen af ??spørgsmålet er, at det kræves af elektriske ingeniører at kortlægge og forklare problemet, mens der kræves robust ekspertise inden for materialer og produktion for at udvikle og producere de bedst mulige løsninger.

Det bedste af to verdener

PolyTech er hjemsted for nogle af verdens førende eksperter inden for alle de krævede discipliner. Som sådan dækker de hele spektret af færdigheder fra højspænding og elektromagnetisme til ersionstest, risikoanalyser, teknisk design, simulering, lyntest, højspændingsforsøg, materialer, værktøjsfremstilling, produktion, implementering og inspektion.

Kombineret med deres indsigt i moderne vindmølldesign sætter disse mange ekspertiseområder Poly-Tech i stand til at udvikle og producere tilpassede løsninger i form af komplekse Lynbeskyttelsessystemer (LPS) til klinger og naceller samt overspændingsbeskyttelse og afskærmning til de elektriske systemer og hovedkomponenter i vindmøllen. Ofte i et tæt, fortroligt samarbejde med deres kundes egne udviklingsingeniører.

Se også

ferie

Uanset om man er til landlig idyl, eller man er til ferie på det åbne …